неделя, 26 август 2012 г.

Джъстин Бийбър с рекорди в американските музикални класации

Justin Bieber
Сингълът Boyfriend на Джъстин Бийбър дебютира на второ място в официалната музикална класация на САЩ за най-популярни песни в последната седмица на март, 2012 г., публикувана от сп. Billboard за 14 април. Това е най-високо класиралият се сингъл на талантливия тийнейджър в Америка.

Boyfriend оглави класацията за най-продавани дигитални песни като още в първата си седмица се продаде в тираж над 521 хиляди копия. С това постижение се нарежда на четвърто място за продадени най-много копия на дигитален сингъл в САЩ за една седмица от както тази класация съществува (12 февруари, 2005 г.).

В музикалната класация на САЩ за най-популярни песни Billboard Hot 100 се отчитат както продажбите на една песен, така и нейните излъчвания по радиостанциите. Излъчванията на Boyfriend по американските радиостанции е достигнало до над 40 милиона слушатели, което пък нарежда песента на трето място в 21-годишната история на радио класацията в Америка за изпълнение на соло изпълнител, достигнало до най-много слушатели в дебютната си седмица като само Just Lose It на Еминем (достигнала до 52 милиона слушатели през 2004 г.) и Black Or White на майкъл Джексън (достигнала до 41 милиона аудитория през 1991 г.). В почти 20-годишната история на класацията за най-популярни поп песни, която се базира на радио излъчвания само, Boyfriend е пусната в ефир в рекордния брой за песен в премиерната седмица 3961 пъти.

До премиерата на Boyfriend Джъстин Бийбър има само два други хита, достигнали топ 10 в седмичната класация на САЩ: Baby (до №5) и Never Say Never (до №8).

Комерсиалните успехи на Джъстин Бийбър са основно от продажба на албуми и концертни билети. В Америка Джъстин Бийбър вече има 3 №1 албуми. В социалната видео мрежа YouTube всеки от клиповете му са гледани стотици милиони пъти. Във Facebook неговата фен страница www.facebook.com/JustinBieber е с над 42 милиона почитатели.

Ето най-големите хитове на Джъстин Бийбър в официалната музикална класация на САЩ:

Justin Bieber - Boyfriend (песента достига до №2 в Америка, видеото е гледано над 30 милиона пъти в YouTube):